25 JUN. 2013

Doorgewinterde hardlopers, beginners én a-sportievelingen kunnen meedoen aan de DiaBeatit Run op 12 oktober, georganiseerd door het Diabetes Fonds. Van Rotterdam naar Amsterdam door het Groene Hart: 589 treden, 84 kilometer, 1 doel: samen diabetes verslaan.

Het hardloopevenement begint op 12 oktober ’s ochtends bij de Euromast in Rotterdam. ’s Middags is de finish in het historische Olympisch Stadion in Amsterdam. De opbrengst van de DiaBeatit Run gaat naar onderzoek naar de genezing van diabetes. 

Team

Deelnemers melden zich aan met een team. Elke hardloper laat zich sponsoren voor €500. In een team zitten maximaal 12 hardlopers en een onbeperkt aantal begeleiders. Bijvoorbeeld vrienden, collega’s, familie: iedereen die zin heeft in een actieve dag, prachtige route en een lekkere picknick. Er zijn verschillende taken binnen het team, ook voor minder actieve deelnemers.

Onderzoek naar genezing van diabetes

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “De eerste aanmeldingen van deelnemers, vrijwilligers en sponsors zijn al binnen. Veel mensen ‘hebben iets’ met diabetes. Niet vreemd, want er zijn al 1 miljoen Nederlanders met diabetes en elke dag komen daar 240 bij! We hopen dat veel mensen meedoen aan deze eerste DiaBeatit Run zodat het onderzoek naar genezing van diabetes een flinke boost krijgt.”

Sportieve uitdaging

Jeroen van der Pijl: “Ik heb me met een aantal vrienden aangemeld; de meeste van ons kennen wel iemand met diabetes. We zien het evenement echt als een sportieve uitdaging, of je nu 5 of 21 kilometer in de estafette gaat lopen. Daarnaast willen we zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen. We sporten elk weekend samen en willen ook met elkaar diabetes verslaan.”  

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.