14 MEI 2022
Foto van hardloophelden die de New York Mini Marathon lopen in Rotterdam

Het Diabetes Fonds haalt 160.522 euro op voor diabetesonderzoek. Honderden hardloophelden renden vandaag de New York Mini Marathon in Rotterdam om geld in te zamelen. Het opgehaalde bedrag is bedoeld voor onderzoek om diabetes te voorkomen, beter te behandelen en te genezen. Iedereen vrij van diabetes: dat is de droom van het Diabetes Fonds én van mensen met diabetes.

Iedere week krijgen meer dan duizend Nederlanders te horen dat ze diabetes hebben. Op dit moment leven al ruim 1,2 miljoen Nederlanders met deze ziekte. Diabetes heeft een enorme invloed op de kwaliteit van leven van mensen met diabetes. Zowel bij type 1 als type 2 bestaat een verhoogd risico op ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten. Daarom maakt het Diabetes Fonds zich hard voor de droom om diabetes te voorkomen en te genezen. 'Met het opgehaalde bedrag kunnen we onderzoek steunen om die droom waar te maken', vertelt Diena Halbertma, directeur bij het Diabetes Fonds. 'We zijn ontzettend trots op al die hardlopers die samen duizenden kilometers renden voor dit goede doel. En natuurlijk ook op alle sponsors en aanmoedigers die langs de route stonden. Ik vond het bijzonder om te zien hoe de Havenstad voor een dag werd omgetoverd tot hardloopparcours met als inspiratie de echte New York Marathon. Het was een geweldige ervaring om met zoveel deelnemers met hetzelfde doel voor ogen zij aan zij 4,2 kilometer te rennen en de finish te halen', aldus Halbertsma.

Team Stijn haalt ruim 20.000 euro op

Een van de deelnemende teams was Team Stijn. Het team rende vandaag voor Stijn (8) met diabetes. Zij haalden met hun hardloopactie ruim 20 duizend euro op. Stijn kreeg twee jaar geleden de diagnose diabetes type 1. Dit zette het leven van Stijn en zijn gezin flink op zijn kop. Zij ervaarden dat er dagelijks veel komt kijken bij een leven met diabetes. Want diabetes is er altijd, 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar. En dat is een uitdaging wat komt met ups en downs. Om Stijn en alle anderen met diabetes hun vrijheid terug te geven, rende Team Stijn vandaag de New York Mini Marathon.

Volgende editie

De New York Mini Marathon vindt volgend jaar plaats op zaterdag 13 mei in Rotterdam. Want net als voorgaande edities is Rotterdam gaststad. Inschrijven kan nu via www.newyorkminimarathon.nl/2023.