29 MEI 2018
Ekomenu en Diabetes Fonds starten gezonde samenwerking en schudden elkaar de hand

Ekomenu en het Diabetes Fonds hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Hierbij ligt de focus op het makkelijk maken van een gezonde leefstijl voor de consument, door het aanbieden van gezonde recepten en weekmenu’s.

Inmiddels hebben meer dan 1 miljoen mensen diabetes type 2. Hier komen per week 1.000 mensen bij. Voor het Diabetes Fonds reden om in samenwerking met Ekomenu verschillende gezonde weekmenu’s en recepten samen te stellen. Het doel is om mensen lekker en gezond te laten eten met verse, 100% biologische ingrediënten. Het diabetes menu en het koolhydraatarme menu van Ekomenu zijn een goede basis voor een gezond voedingspatroon bij het voorkomen van diabetes, de behandeling van diabetes en het voorkomen van complicaties.

Een week koolhydraatarm

Om de samenwerking vorm te geven organiseren het Diabetes Fonds en Ekomenu binnenkort een ‘koolhydraatarme week’, waarmee mensen via onder andere de nieuwsbrief ‘Lekker Minder Suiker’, Facebook en Instagram worden geïnspireerd met gezonde recepten, handige tips en korting op het diabetes- en koolhydraatarme menu.
Iedereen die bewust de gezonde keuze wil maken is welkom om mee te doen aan de themaweek. Koolhydraatarm eten kan een positief effect hebben op je bloedsuikerwaarden. Ook kan een koolhydraatarm dieet helpen bij gewichtsverlies.
Naast het stimuleren van een gezonde leefstijl met gezonde maaltijden, financiert Ekomenu onderzoek naar de genezing van diabetes door per verkocht menu een donatie te doen aan het Diabetes Fonds.