23 JUN. 2014

Tijdens de zesde Wandelvierdaagse het Gooi werd er 106.000 kilometer gewandeld, oftewel tweeënhalf keer de aarde rond. Deze enorme afstand hebben de 1200 deelnemers aan de Gooise wandelvierdaagse afgelegd om hun felbegeerde kruisje te kunnen ophalen. De organisatie steunt het Diabetes Fonds al vanaf het prille begin met inschrijfgeld en bijdrages van sponsoren. Dit jaar mocht directeur Hanneke Dessing een cheque van € 8.000,- in ontvangst nemen.

Dit jaar waren er ook deelnemers die zich lieten sponsoren voor de sportieve prestatie die zij tijdens de Wandelvierdaagse het Gooi neerzetten. Chantal liep speciaal voor haar dochter Anouk. De diabetes van de 9-jarige Anouk heeft veel impact. Sinds februari 2008 heeft zij diabetes type 1.“Er moet meer geld komen voor onderzoek, alleen dan kunnen kinderen als onze Anouk in de toekomst geholpen worden", zei Chantal, die zelf al 1.540 euro had ingezameld voor het Diabetes Fonds.

Directeur Hanneke Dessing van het Diabetes Fonds, die zelf ook had meegelopen, was zeer verguld met deze bijdrage van alle wandelaars en bedankte Chantal Pinkert in het bijzonder. "Ik ben heel blij dat al deze wandelaars meedoen aan de Wandelvierdaagse het Gooi. Met deze bijdrage kunnen wij investeren in onderzoek naar de behandeling en genezing van diabetes. Meedoen heeft dus zin", aldus Hanneke. 

De oudste deelneemster, de 92-jarige Mar Smit uit Soest, kreeg een ovatie van alle aanwezigen. "Wandelen houd je jong en het saamhorigheidsgevoel is groot als je met zijn allen onderweg bent", luidde de reactie van de krasse dame, die met veel plezier in het 'meedoen heeft zin' T-shirt van het Diabetes Fonds liep. "Bij leven en welzijn ben ik er volgend jaar in Laren weer bij hoor, want dit is echt de allermooiste vierdaagse", waarschuwde ze alvast het ontvangstcomité, dat haar een mooie bloemenhulde gaf.

Voorzitter van de Wandelvierdaagse het Gooi, Wim Nipius, kijkt terug op een mooie zesde editie van de Wandelvierdaagse het Gooi. “De Wandelvierdaagse het Gooi steunt het Diabetes Fonds al sinds het evenement is opgericht. Ieder jaar kunnen wij dankzij alle inschrijvingen en sponsoren een mooi bedrag doneren. Dat deelneemster Chantal al zo’n mooi bedrag heeft opgehaald, vind ik fantastisch. Ik hoop dat veel deelnemers haar voorbeeld volgen.”

Ook meedoen voor het Diabetes Fonds? Start dan een eigen sponsoractie via www.DiaBeatit.nl

 

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.