1 OKT. 2014

Organisatie Foodwatch heeft het kinderdrankje Capri-Sun uitgeroepen tot meest misleidende product van 2014. Het drankje kreeg in de verkiezing voor het Gouden Windei de meeste stemmen van consumenten: ruim 38% koos voor Capri-Sun.

In de zakjes van 200 milliliter limonade van Capri-Sun zit 19 gram suiker, dit is gelijk aan 5 suikerklontjes. ‘Toch promoot Coca Cola het drankje actief richting kinderen en geeft het onterecht een verantwoord imago richting ouders door vitamines toe te voegen en de tekst  'drank met vruchtensappen en bronwater' te claimen’ aldus Foodwatch.

In één zakje Capri-Sun Mulitivitamin zitten 77 calorieën, die even snel worden opgedronken, zonder verzadiging te geven. Het is beter om je kind fruit te geven, zoals een appel. Hierin zit ongeveer 70 calorieën, vitaminen én vezels en het vult een kindermaag beter. Water of thee kan dan de dorst lessen zonder al die extra suikers.

Jong geleerd

Jong geleerd is oud gedaan. Het aanleren van gezonde eet- en drinkgewoonten bij kinderen loont en kan overgewicht op latere leeftijd voorkomen. Rotterdamse onderzoekers kijken in de Generation R studie hoe gezonde eetgewoonten kunnen worden aangeleerd. Dit onderzoek wordt gefinancierd door het Diabetes Fonds.

 

 

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.