16 DEC. 2013

Gezonde kerstrecepten op het menu? De meeste Nederlanders malen er niet om. Dat kun je zien aan de zoektrends op Google. Waar in januari mensen massaal googelen op ‘gezonde recepten’ en op ‘dieet’, laten ze in december gezond eten links liggen. Volgens het Diabetes Fonds een gemiste kans, want lekker én gezond eten met kerst kan echt.

 Menigeen vraagt zich halverwege een machtig kerstdiner stiekem af: hoe krijg ik de rest er nog bij… Jammer, vindt Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “Wie gezond eet, voelt zich beter. Als je dat ook in december doet, ga je energiek en fit het nieuwe jaar in en hoef dan niet meer in januari niet alles uit de kast te halen om de schade in te halen. Lekker én gezond dineren gaan prima samen.”

Genieten van de kerst

Om te laten zien hoe je feestelijk, lekker en toch licht kookt, geeft het Diabetes Fonds vanaf vandaag zes kerstrecepten weg, te downloaden of door te sturen via  diabetesfonds.nl/kerst. Gezonde varianten van favorieten zoals braadstuk en strawberry cheesecake. Dessing: “Deze recepten zijn geschikt voor iedereen, met of zonder diabetes, die van de kerst wil genieten zonder daarna lichamelijk gevloerd te zijn.”

Kleine aanpassingen

Naast recepten zijn er op de site van het Diabetes Fonds ook handige tips en weetjes over gezond eten te vinden. Dessing: “Soms kan je met kleine aanpassingen je favoriete recepten gezonder maken. Bak bijvoorbeeld met olie of vloeibare margarine. En gebruik magere melkproducten in sauzen en toetjes, dat maakt al een groot verschil.” 

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!