23 AUG. 2013

De kledinginzameling van Stichting KOVAMO heeft in 2012 het recordbedrag van €29.000 euro opgeleverd voor het Diabetes Fonds. KOVAMO haalt door het hele land kleding op in diverse gemeenten. Ook staan er bij sportverenigingen kledingcontainers van de stichting waarin het publiek gebruikte kleding kan deponeren. Alle kleding wordt verkocht aan landen in Oost-Europa. De netto-opbrengst is geheel bestemd voor wetenschappelijk onderzoek van het Diabetes Fonds.

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds, is alle mensen die hun kleding hebben gedoneerd en stichting KOVAMO erg dankbaar voor het mooie bedrag. “KOVAMO zamelt al ruim 20 jaar kleding in voor het Diabetes Fonds en heeft daarmee veel extra onderzoek mogelijk gemaakt. We zijn blij met de enthousiaste inzet van de vrijwilligers van KOVAMO en met de vele mensen die kleding doneren voor het Diabetes Fonds, die daarmee bijdragen aan de droom van veel mensen, een toekomst zonder diabetes.”

KOVAMO verwacht dat de opbrengst de komende jaren nog meer zal stijgen. Pieter Domburg, bestuursvoorzitter KOVAMO: ‘Met name verenigingen vragen steeds vaker een kledingcontainer aan. Naast het feit dat ze op deze manier bijdragen aan een goed doel, verdienen ze er zelf ook aan. En dat is een fijne bijkomstigheid in deze economische crisis.”

Zelf kleding inzamelen voor het Diabetes Fonds

De Stichting KOVAMO wil op zoveel mogelijk plekken kledingcontainers plaatsen, om daarmee geld op het halen voor het Diabetes Fonds. Bent u

aangesloten bij een sportvereniging, of weet u een vereniging of organisatie die interesse heeft en zelf ook wat extra’s wil verdienen? Dan neemt KOVAMO graag contact met u op! U kunt een berichtje sturen naar info@stichting-KOVAMO.nl.

De stichting zamelt daarnaast ook huis-aan-huis in. Bekijk hier de lijst met alle inzameldata per gemeenten. De goed herkenbare kledingcontainers staan al in verschillende gemeenten, bij sportverenigingen, scholen en supermarkten. Klik hier voor het overzicht met adressen.

 

 

 

 

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.