2 JUL. 2013

Ooit een saus van kropsla gemaakt? Bouillon van verse wortelen? Het kan, heeft prachtige kleurtjes en het is nog heerlijk ook! Dat liet chef-kok Chris Naylor van restaurant Vermeer dit weekend zien in Amsterdam, in een speciale kookworkshop.

Chris Naylor fileert zonnevisEerder dit jaar konden mensen recepten insturen op de website van het Diabetes Fonds. De winnaars waren dit weekend te gast in de keuken van sterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam, voor een interactieve ‘kook-experience’.

"Eet langzaam en geniet"

Chef-kok Chris Naylor liet zien hoe je met verse groenten de heerlijkste gerechten in elkaar zet. Felgroene saus van kropsla, oranje wortelbouillon, knalrode bietjes. Naylor: “Gezond eten klinkt alsof je dan niets meer mag. Maar eten moet geen straf zijn! Het gaat om gebalanceerd eten. Samen koken met verse producten van het seizoen, langzaam en niet te veel eten, en ervan genieten.”

> Recept saus van kropsla
> Recept zonnevis met wortelbouillon
> Recept aardappelrisotto

Met veel dank aan Chris Naylor en culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf die de receptenwedstrijd organiseerde samen met NH Hoteles (NH-Hotel Barbizon Palace) en het Diabetes Fonds.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.