5 NOV 2014

Smaakbeleving en voorkeur van eten blijken belangrijker te zijn voor de keuze van eten dan de voedingswaarde. Dit is interessant voor mensen met diabetes. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen met diabetes minder gevoelig zijn voor een zoete smaak.

Zoete smaak

Aan een onderzoek uit Sri Lanka deden 40 mensen met diabetes, 40 mensen met het voorstadium van diabetes en 34 personen zonder diabetes mee. Het doel van het onderzoek was gevoeligheid voor een zoete smaak  te onderzoeken bij deze groepen. Uit dit onderzoek blijkt dat mensen met diabetes een zoete smaak minder goed kunnen proeven. Dit is een bevestiging van eerder onderzoek.

Trek in suiker

Mensen met diabetes hebben meer trek in suiker dan mensen zonder diabetes. Dat mensen met diabetes dus minder gevoelig zijn voor een zoete smaak kan hier een verklaring voor zijn. Zij moeten meer zoetigheid eten om hun behoefte in zoet te kunnen stillen.

Zie ook ons eerder bericht over smaakpapillen

 

 

 

Jouw bijdrage heeft zin

Maak meer onderzoek naar diabetes mogelijk.

Jouw bijdrage heeft zin

Maak meer onderzoek naar diabetes mogelijk.