23 JAN. 2014

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een akkoord met het bedrijfsleven getekend om voedingsmiddelen gezonder te maken. Door er minder zout, verzadigd vet en calorieën in te verwerken.

Door dit akkoord komt er meer keuze in gezonde voedingsmiddelen in de winkels, waardoor het gemakkelijker wordt om gezond te eten. Want nu zitten er in veel producten veel zout, extra suikers en ongezonde vetten.

Breed gedragen

Naast de minister zetten ook anderen hun handtekening onder het Akkoord: het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca).

Lekker én gezond

Het Diabetes Fonds is blij met deze stap op weg naar een gezonder voedingsaanbod. Want ook wij maken ons zorgen over de hoeveelheden suikers, zout en vet die mensen binnenkrijgen zonder dat ze het in de gaten hebben. Daarom besteedt het Diabetes Fonds veel aandacht aan voeding en proberen ook wij mensen bewust te maken van hoe je lekker en toch gezond eet en kookt. Kijk daarvoor naar de recepten en tips op de website van het Diabetes Fonds.


Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.