13 DEC. 2016

Vanaf 2017 is er een nieuwe behandeling voor volwassenen met diabetes type 2. Het middel is een combinatie van een langwerkende insuline en een GLP-1 receptoragonist en hoeft maar een keer per dag toegediend te worden.

Als je diabetes type 2 hebt, is het nodig om medicijnen te gebruiken voor het verlagen van de bloedsuiker. Dit kan op verschillende manieren. Medicijnen die het lichaam gevoeliger maken voor insuline, die ervoor zorgen dat de lever minder suiker aanmaakt of middelen die via de darmen invloed hebben op de bloedsuiker (GLP-1).

Nieuwe behandeling

Novo Nordisk brengt vanaf 1 januari 2017 een nieuw middel voor de behandeling van diabetes type 2 op de markt. Het medicijn, uitsluitend op recept verkrijgbaar, bestaat uit twee werkzame stoffen in één pen. Het helpt het lichaam de bloedsuikerwaarde te verlagen gedurende de dag, de nacht en na maaltijden.

Eenmaal per dag

Het nieuwe middel is beschikbaar in een voorgevulde pen. Mensen met diabetes type 2 hoeven dit medicijn nog maar eenmaal per dag toe te dienen. Bij voorkeur elke dag op hetzelfde tijdstip. Als dat niet mogelijk is, kan het middel op een ander tijdstip van de dag worden toegediend met een tussenpoos van tenminste 8 uur.

Bron: Novo Nordisk