11 OKT. 2014

De Diabeatit Run – het jaarlijkse hardloopevenement van het Diabetes Fonds - heeft het recordbedrag van 91.756 euro opgeleverd. Zo’n 200 deelnemers trotseerden eerst de 589 traptreden van de Euromast en liepen vervolgens in estafette de dubbele marathon van Rotterdam naar het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Het team Shae en Luna Sugar Friends haalde van alle teams het meeste geld op; ruim 7.700 euro. Dit team is opgericht door ouders van kinderen met diabetes. Moeder Sandra Brouwer: “Onze dochters Shae en Luna hebben sinds november en december 2013 diabetes type 1. Het is onze droom dat onze meiden in de toekomst hun leven kunnen leven zonder diabetes. Daarom willen wij op deze manier ons steentje bij dragen. We zijn erg blij met alle bijdragen die we hebben gekregen van iedereen die om ons heen staat, voor onderzoek om genezing van diabetes mogelijk te maken.”

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “Wat een prachtig bedrag voor onderzoek naar een betere behandeling en genezing van diabetes. Fantastisch dat zoveel mensen zich vandaag hebben ingezet; lopers, begeleidende fietsers, chauffeurs, vrijwilligers, aanmoedigers aan de kant van de weg en iedereen die de teams gesponsord heeft!  Daarnaast wil ik ook hoofdsponsor Friesland Campina bedanken én Scapino die alle hardloopshirts gesponsord heeft.”

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.