24 SEP. 2019

In De Wereld Draait Door maakte staatssecretaris Mona Keizer gisteren namens het kabinet de drie Nationale Iconen 2019 bekend. Robin Koops van Inreda, die de kunstalvleesklier ontwikkelde, is er eentje van! Het Diabetes Fonds is erg blij met de keuze en feliciteert Robin van harte.

Gisteren verkoos het kabinet drie mensen tot Nationaal Icoon 2019, onder wie Robin Koops die de kunstalvleesklier ontwikkelde. De winnaars werden bekendgemaakt door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in het tv-programma De Wereld Draait Door. 

Robin Koops werd samen met de andere twee winnaars gekozen uit tien finalisten van de ruim vijftig voorgedragen kandidaten.

Eigen ambassadeur

Het kabinet zal de drie Nationale Iconen de komende drie jaar helpen om hun doelen waar te maken, vanuit de insteek dat de producten die zij ontwikkelen de innovatieve kracht en verscheidenheid van Nederlandse ondernemers laten zien. Vanuit het kabinet is Minister Bijleveld degene die Robin Koops met de kunstalvleesklier gaat helpen.

Hulp nodig voor volgende stap

Hopelijk helpt dit om ervoor te zorgen dat snel zo veel mogelijk mensen met diabetes de kunstalvleesklier kunnen gaan gebruiken. Maar eerst moet de kunstalvleesklier op de markt komen. Daarvoor is meer onderzoek nodig met grotere groepen mensen – en dus zijn donaties nog steeds hard nodig. 

Maak de kunstalvleesklier mogelijk!

Met jouw gift kunnen we ervoor zorgen dat de kunstalvleesklier sneller voor meer mensen beschikbaar is.

Met jouw gift kunnen we ervoor zorgen dat de kunstalvleesklier sneller voor meer mensen beschikbaar is.