20 MEI 2013

Sybilla Dekker, voorzitter Raad van Toezicht van het Diabetes Fonds, heeft vandaag de beurshandel geopend bij NYSE Euronext Amsterdam. Ze sloeg de gong om aandacht te vragen voor de impact van diabetes. Elke dag komen er in Nederland 240 mensen met diabetes bij en daarnaast kan de ziekte leiden tot hartfalen, nierschade en blindheid.

Met de beursgong vroeg Sybilla Dekker ook aandacht voor de nieuwe tv-serie ‘Over leven met diabetes’ waarin de impact van diabetes goed te zien is. Andere aanwezigen bij de beursgong waren o.a. dr. Bastiaan de Galan (onderzoeker UMC St. Radboud) en dr. Harold de Valk (onderzoeker UMC Utrecht) die in de tv-serie aan het woord komen over het belang van wetenschappelijk onderzoek naar diabetes.

Vanavond is om 19.25 u op Nederland 1 de eerste aflevering van ‘Over leven met diabetes’ te zien, waarin Desiree en Lorianne centraal staan. Desiree is een optimistische jonge vrouw van 29, die door complicaties van diabetes helaas niet zo’n onbezorgd leven leidt als veel van haar leeftijdsgenoten. Lorianne is zwanger van haar tweede kindje. Een zwangerschap is voor haar een heftige tijd: ze heeft diabetes type 1 en staat daarom onder strenge controle van haar artsen.

Volgende week 27 mei volgt het tweede deel van ‘Over leven met diabetes’.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.