29 OKT. 2019

De websiteThuisarts.nl is aangevuld met informatie over gezond leven met diabetes type 2. De adviezen zijn opgesteld door verschillende organisaties samen, waaronder de Nederlandse Diabetes Federatie waar ook het Diabetes Fonds onderdeel van uitmaakt.

Een bekende en betrouwbare website voor gezondheid is Thuisarts.nl. Die site is nu uitgebreid met een onderdeel over diabetes type 2 verbeteren met goede voeding. De tekst daarvan is samengesteld door Thuisarts.nl in samenwerking met Zelfzorg Ondersteund, Arts & Leefstijl, TNO, LUMC en de Nederlandse Diabetes Federatie (waar ook het Diabetes Fonds deel van uitmaakt).

Persoonlijk advies

Met goede voeding kunnen mensen met (of zonder) diabetes type 2 niet alleen gewicht verliezen, maar ook hun bloedsuiker verlagen, zich fitter voelen en minder of geen medicijnen meer nodig hebben.

Een gezondere leefstijl is bij iedereen met diabetes type 2 heel belangrijk. Maar voor de één is afvallen het belangrijkst, voor de ander meer bewegen. Het kan even zoeken zijn naar welke adviezen goed voor iemand werken. Daarom biedt Thuisarts.nl ook informatie over leefstijlprogramma’s en een gezonde leefstijl volhouden.

Dr. Rens Vandeberg, adjunct-directeur van het Diabetes Fonds: 'Dit is een hele mooie impact voor (ook) het Diabetes Fonds, omdat op deze manier meer mensen geholpen kunnen worden met leefstijl.'

Centrale plek

Mensen die op internet gaan zoeken, vinden vele verschillende adviezen en uitleg over diabetes type 2 en voeding. De deelnemende partijen willen van Thuisarts.nl dé centrale plek maken waar zowel patiënten als zorgverleners duidelijke informatie en adviezen kunnen vinden over een gezonde leefstijl.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!