25 JAN. 2018

Aankomende zondag 28 januari is diabetes type 2 een onderwerp in de ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum (CMC). Het Diabetes Fonds is één van de acht gezondheidsfondsen die een medisch thema ondersteunt in de tiendelige serie van RTL.

Diabetes-test

CMC wordt op zondag om 22.00 uur uitgezonden bij RTL 4. In de commercialbreak worden kijkers opgeroepen hun risico op diabetes type 2 te testen via diabetesfonds.nl/test. 1 op de 3 volwassenen krijgt diabetes type 2. Dit kan ernstige gevolgen hebben, zoals blindheid en hart- en vaatziekten. Maar gelukkig kan men zelf veel doen om de kans op diabetes te verlagen. De diabetes-test is ontwikkeld om mensen bewust te maken van hun risico op diabetes en hen te informeren over manieren om hun risico te verlagen. 

Medische thema’s

De verhaallijnen van CMC zijn gebaseerd op realistische medische thema’s die dit jaar worden ondersteund door acht gezondheidsfondsen: Alzheimer Nederland, de Hersenstichting, KWF Kankerbestrijding, het Diabetes Fonds, het Prinses Beatrix Spierfonds, het Reumafonds, het Oogfonds en het Epilepsiefonds. In de serie komen medische onderwerpen aan bod die gaan over het werk van deze fondsen. Alle fondsen worden gesteund door de VriendenLoterij.
 Logo VriendenLoterij
Bekijk CMC

Of test je risico op diabetes