Aspergesoep met kip-sesamspiesjes

Ingrediënten
- 125 g kipfilet, rauw
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- peper
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 125 g witte asperges
- 200 ml groentebouillon*
- 50 g magere kwark, naturel
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel bieslook
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 424 kcal
- Koolhydraten
- 9,1 g
- - waarvan suikers
- 4,1 g
- Vet
- 21,2 g
- - waarvan verzadigd
- 4,4 g
- Eiwit
- 47 g
- Vezels
- 2,5 g
- Groente
- 125 g
- Zout
- 2,4 g
Bereiding
Snijd de kipfilet in blokjes.
Breng 1 eetlepel olie op smaak met 1 eetlepel sesamzaadjes en peper.
Voeg 1 uitgeperst teentje knoflook toe en laat de kipblokjes daarin ca. 1 uur marineren.
Snijd 125 g witte asperges in stukjes en houd de kopjes apart. Laat de rest van de asperges ca. 5-10 minuten in 200 ml groentebouillon garen. Haal de helft van de asperges uit de pan.
Roer 50 g kwark, naturel, door de soep en laat smelten. Pureer de soep, bestrooi met peper.
Voeg de voorgekookte asperges en kopjes toe en laat ca. 5-7 minuten koken. Breng de soep op smaak met 1 eetlepel citroensap.
Steek de gemarineerde kipblokjes op een satéprikker en braad met de marinade ca. 5-8 minuten flink aan.
Doe de soep in een kom, leg de kip-sesamspies erop en garneer met 1 eetlepel bieslook.
* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
