Aspergesoep met kip-sesamspiesjes

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
90 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 125 g kipfilet, rauw
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • peper
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 125 g witte asperges
  • 200 ml groentebouillon*
  • 50 g magere kwark, naturel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel bieslook

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
424 kcal
Koolhydraten
9,1 g
- waarvan suikers
4,1 g
Vet
21,2 g
- waarvan verzadigd
4,4 g
Eiwit
47 g
Vezels
2,5 g
Groente
125 g
Zout
2,4 g

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes.

Breng 1 eetlepel olie op smaak met 1 eetlepel sesamzaadjes en peper.

Voeg 1 uitgeperst teentje knoflook toe en laat de kipblokjes daarin ca. 1 uur marineren.

Snijd 125 g witte asperges in stukjes en houd de kopjes apart. Laat de rest van de asperges ca. 5-10 minuten in 200 ml groentebouillon garen. Haal de helft van de asperges uit de pan.

Roer 50 g kwark, naturel, door de soep en laat smelten. Pureer de soep, bestrooi met peper.

Voeg de voorgekookte asperges en kopjes toe en laat ca. 5-7 minuten koken. Breng de soep op smaak met 1 eetlepel citroensap.

Steek de gemarineerde kipblokjes op een satéprikker en braad met de marinade ca. 5-8 minuten flink aan.

Doe de soep in een kom, leg de kip-sesamspies erop en garneer met 1 eetlepel bieslook. 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes