Aspergesoep met kip-sesamspiesjes

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes.

Breng 1 eetlepel olie op smaak met 1 eetlepel sesamzaadjes en peper.

Voeg 1 uitgeperst teentje knoflook toe en laat de kipblokjes daarin ca. 1 uur marineren.

Snijd 125 g witte asperges in stukjes en houd de kopjes apart. Laat de rest van de asperges ca. 5-10 minuten in 200 ml groentebouillon garen. Haal de helft van de asperges uit de pan.

Roer 50 g kwark, naturel, door de soep en laat smelten. Pureer de soep, bestrooi met peper.

Voeg de voorgekookte asperges en kopjes toe en laat ca. 5-7 minuten koken. Breng de soep op smaak met 1 eetlepel citroensap.

Steek de gemarineerde kipblokjes op een satéprikker en braad met de marinade ca. 5-8 minuten flink aan.

Doe de soep in een kom, leg de kip-sesamspies erop en garneer met 1 eetlepel bieslook. 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Ingrediënten

  • 125 g kipfilet, rauw    
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 1 eetlepel sesamzaadjes    
  • peper    
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst    
  • 125 g witte asperges    
  • 200 ml groentebouillon*
  • 50 g magere kwark, naturel
  • 1 eetlepel citroensap    
  • 1 eetlepel bieslook   

Koolhydraten 9,1 g
waarvan suikers 4,1 g
Vet 21,2 g
waarvan verzadigd 4,4 g
Eiwit 47 g
Vezels 2,5 g
Groenten 125 g
Kcal 424
Zout 2,4 g