Basilicumri­sotto van bloemkool met zalm

Bereiding

Rasp de bloemkool met een grove keukenrasp.

Verhit de olie in een wok en pers de knoflook teentjes uit en fruit ze mee.

Wok de geraspte bloemkool op middelhoog vuur, schep de bloemkoolkorrels regelmatig om.

Maal ondertussen flink wat peper en haal de stukken zalm er doorheen zodat ze een jasje van peper hebben.

Leg de zalm op een voorverwarmde grillpan en gril de stukken aan beide kanten krokant, ca. 6 min.

Hak de basilicum fijn en voeg deze samen met de citroensap, de crème fraîche en de kaas door de risotto.

Bak de risotto nog een paar minuten door en voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveer de risotto met de zalm in een diep bord.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1½ bloemkool (800 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g zalm
  • 100 g geraspte kaas, 48+
  • sap van ½ citroen
  • 2 takjes basilicum
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels zwarte peper
  • zout naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 6,7 g
waarvan suikers 5,1 g
Vet 23 g
waarvan verzadigd 8,6 g
Eiwit 29,8 g
Vezels 4,4 g
Groente 200 g
Kcal 362
Zout 0,6 g

Ingestuurd door: Fieke Dokman

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!