Basilicumri­sotto van bloemkool met zalm

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1½ bloemkool (800 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g zalm
  • 100 g geraspte kaas, 48+
  • sap van ½ citroen
  • 2 takjes basilicum
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels zwarte peper
  • zout naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
362 kcal
Koolhydraten
6,7 g
- waarvan suikers
5,1 g
Vet
23 g
- waarvan verzadigd
8,6 g
Eiwit
29,8 g
Vezels
4,4 g
Groente
200 g
Zout
0,6 g

Bereiding

Rasp de bloemkool met een grove keukenrasp.

Verhit de olie in een wok en pers de knoflook teentjes uit en fruit ze mee.

Wok de geraspte bloemkool op middelhoog vuur, schep de bloemkoolkorrels regelmatig om.

Maal ondertussen flink wat peper en haal de stukken zalm er doorheen zodat ze een jasje van peper hebben.

Leg de zalm op een voorverwarmde grillpan en gril de stukken aan beide kanten krokant, ca. 6 min.

Hak de basilicum fijn en voeg deze samen met de citroensap, de crème fraîche en de kaas door de risotto.

Bak de risotto nog een paar minuten door en voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveer de risotto met de zalm in een diep bord.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes