Bevroren yoghurt­aardbeien

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 10 aardbeien
  • 50 g (plantaardige) yoghurt
  • bakpapier

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
80 kcal
Koolhydraten
12,6 g
- waarvan suikers
12,6 g
Vet
10,1 g
- waarvan verzadigd
0,1 g
Eiwit
3,9 g
Vezels
2,2 g
Zout
0,08 g

Bereiding

Bekleed een bord met bakpapier.

Giet de yoghurt in een schaaltje.

Dip de aardbeien in de yoghurt en leg ze, met de yoghurtkant boven, op het met bakpapier beklede bord.

Leg in de vriezer.

Voor het mooiste resultaat herhaal je dit dippen een aantal keer. Leg de aardbeien tussendoor steeds terug in de vriezer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes