Bevroren yoghurtaardbeien

Ingrediënten
- 10 aardbeien
- 50 g (plantaardige) yoghurt
- bakpapier
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 80 kcal
- Koolhydraten
- 12,6 g
- - waarvan suikers
- 12,6 g
- Vet
- 10,1 g
- - waarvan verzadigd
- 0,1 g
- Eiwit
- 3,9 g
- Vezels
- 2,2 g
- Zout
- 0,08 g
Bereiding
Bekleed een bord met bakpapier.
Giet de yoghurt in een schaaltje.
Dip de aardbeien in de yoghurt en leg ze, met de yoghurtkant boven, op het met bakpapier beklede bord.
Leg in de vriezer.
Voor het mooiste resultaat herhaal je dit dippen een aantal keer. Leg de aardbeien tussendoor steeds terug in de vriezer.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
