Broccolirijst met falafel en hummus

Bereiding

Snijd de tomaat in partjes, de komkommer in stukjes en de rode ui in ringen.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de falafel in 5 minuten bruin en gaar.

Verhit in een hapjespan de rest van de olijfolie. Voeg de broccolirijst toe en bak 6 tot 7 minuten al omscheppend.

Hak ondertussen het takje munt fijn.

Verdeel de rijst over 2 borden. Leg de tomaat, de komkommer en de uiringen erbij. Schep de falafel en de hummus erbij en bestrooi met de munt.

Variatietip: vervang de falafel eens door vegetarische miniburgertjes of balletjes.

Ingrediënten

  • 1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g falafel
  • 2 tomaten
  • ⅓ komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 g koelverse hummus
  • 1 takje munt

Koolhydraten 37,2 g
waarvan suikers 9,9 g
Vet 33,9 g
waarvan verzadigd 4,8 g
Eiwit 15,6 g
Vezels 15,9 g
Groente 375 g
Kcal 547
Zout 1,8 g