Courgetti met zalm-roomsaus

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Courgetti met zalm-roomsaus

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 2 courgettes
  • 65 ml crème fraîche
  • 1 avocado
  • 1 gerookte zalm
  • ½ eetlepel bakolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
529 kcal
Koolhydraten
23 g
- waarvan suikers
21 g
Vet
38 g
- waarvan verzadigd
10 g
Eiwit
20 g
Vezels
8 g
Groente
375 g
Zout
1,7 g

Bereiding

Pel en snipper de ui. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder.

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui op een middelhoog vuur (circa 5 minuten). Roer de crème fraîche erdoor.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein. Meng de avocado met een beetje citroensap.

Snijd de gerookte zalm in grove stukken. Roer de avocado en zalm voorzichtig door de roomsaus en verwarm kort mee. Proef en breng op smaak met peper.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de courgettelinten op een hoog vuur maximaal 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft.

Serveer de courgetti met een flinke schep zalm-avocado-roomsaus.

Tip: Heerlijk met een limoentje en verse dille.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes