Courgetti met zalm-roomsaus

Bereiding

Pel en snipper de ui. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder.

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui op een middelhoog vuur (circa 5 minuten). Roer de crème fraîche erdoor.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein. Meng de avocado met een beetje citroensap.

Snijd de gerookte zalm in grove stukken. Roer de avocado en zalm voorzichtig door de roomsaus en verwarm kort mee. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de courgettelinten op een hoog vuur maximaal 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft.

Serveer de courgetti met een flinke schep zalm-avocado-roomsaus.

Tip: Heerlijk met een limoentje en verse dille.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 3 biologische rode uien
  • 2 biologische courgettes
  • 65 ml biologische crème fraîche
  • 1 biologische avocado
  • 1 biologische gerookte zalm
  • ½ eetlepel bakolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 21 g
Vet 38 g
waarvan verzadigd 10 g
Eiwitten 20 g
Vezels 8 g
Groente 375 g
Kcal 529
Zout 1,7 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.