Couscoussalade

Ingrediënten
- 75 ml groentebouillon
- 40 g couscous, ongekookt
- 1 halve komkommer
- 2 tomaten
- 1 eetlepel munt, gehakt
- 2 eetlepels citroensap
- 1 koffielepel olijfolie
- 4 eetlepels groentebouillon
- peper
- paprikapoeder
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 266 kcal
- Koolhydraten
- 39,8 g
- - waarvan suikers
- 7,5 g
- Vet
- 7 g
- - waarvan verzadigd
- 1,3 g
- Eiwit
- 7,8 g
- Vezels
- 5,2 g
- Groente
- 340 g
- Zout
- 1,1 g
Bereiding
Schenk 75 ml hete groentebouillon over 50 g ongekookte couscous en laat ca. 3-5 minuten wellen.
Snijd de halve komkommer en 2 tomaten in blokjes en schep met 1 eetlepel gehakte munt door de couscous.
Meng 2 eetlepels citroensap met 1 koffielepel olie en 4 eetlepels groentebouillon.
Breng op smaak met peper en paprikapoeder.
Meng de dressing door de couscoussalade.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
