Couscoussalade

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 75 ml groentebouillon
  • 40 g couscous, ongekookt
  • 1 halve komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel munt, gehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 4 eetlepels groentebouillon
  • peper
  • paprikapoeder

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
266 kcal
Koolhydraten
39,8 g
- waarvan suikers
7,5 g
Vet
7 g
- waarvan verzadigd
1,3 g
Eiwit
7,8 g
Vezels
5,2 g
Groente
340 g
Zout
1,1 g

Bereiding

Schenk 75 ml hete groentebouillon over 50 g ongekookte couscous en laat ca. 3-5 minuten wellen.

Snijd de halve komkommer en 2 tomaten in blokjes en schep met 1 eetlepel gehakte munt door de couscous.

Meng 2 eetlepels citroensap met 1 koffielepel olie en 4 eetlepels groentebouillon.

Breng op smaak met peper en paprikapoeder.

Meng de dressing door de couscoussalade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes