Couscoussalade

Bereiding

Schenk 75 ml hete groentebouillon over 50 g ongekookte couscous en laat ca. 3-5 minuten wellen.

Snijd de halve komkommer en 2 tomaten in blokjes en schep met 1 eetlepel gehakte munt door de couscous.

Meng 2 eetlepels citroensap met 1 koffielepel olie en 4 eetlepels groentebouillon.

Breng op smaak met peper en paprikapoeder.

Meng de dressing door de couscoussalade.

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 75 ml groentebouillon
  • 40 g couscous, ongekookt    
  • 1 halve komkommer    
  • 2 tomaten   
  • 1 eetlepel munt, gehakt    
  • 2 eetlepels citroensap    
  • 1 koffielepel olijfolie    
  • 4 eetlepels groentebouillon
  • peper    
  • paprikapoeder    

Koolhydraten 39,8 g
waarvan suikers 7,5 g
Vet 7 g
waarvan verzadigd 1,3 g
Eiwit 7,8 g
Vezels 5,2 g
Groente 340 g
Kcal 266
Zout 1,1 g