Crackers van kikkererwtenmeel
Ingrediënten
- 200 g kikkererwtenmeel
- 60 g water
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- peper naar smaak
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 49 kcal
- Koolhydraten
- 5,1 g
- - waarvan suikers
- 1 g
- Vet
- 1,8 g
- - waarvan verzadigd
- 0,3 g
- Eiwit
- 2,2 g
- Vezels
- 1,5 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,05 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle ingrediënten en kneed tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit op een stuk bakpapier tot een dikte van 0,5 cm. Gebruik wat extra kikkererwtenmeel om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
Snijd het deeg in rechthoekjes en prik met een vork gaatjes.
Bak 20 minuten in de oven.
Tip: Bewaar in een luchtdicht bakje zodat ze lang knapperig blijven.
Ook lekker om ze in een kleiner formaat te snijden en te serveren met een frisse dip als snack.
De Nationale Suiker Challenge gemist?
Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.