Geroosterde groenten met hennep­burgers

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pel en snijd de ui in halve ringen.

Spreid de bloemkool- en broccoliroosjes uit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie extra vierge en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 15 minuten. Voeg de ui de laatste 5 minuten toe.

Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de hennepburgers aan beide kanten bruin. 

Doe de yoghurt in een klein schaaltje en knijp hier de knoflook boven uit.

Snijd de verse koriander fijn en meng dit door de knoflook-yoghurtsaus. 

Serveer de burgers met de geroosterde groenten en knoflook-yoghurtsaus.

Tip: Het is erg lekker om het gerecht te garneren met vers gehakte peterselie!

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 2 biologische rode uien
  • 500 g biologische bloemkool-/broccoliroosjes 
  • 2 theelepels biologische paprikapoeder 
  • 4 biologische hennepburgers
  • 75 ml biologische yoghurt 
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • biologische verse koriander naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 33,1 g
waarvan suikers 14,7 g
Vet 35,9 g
waarvan verzadigd 5,4 g
Eiwit 20,6 g
Vezels 16,3 g
Groente 325 g
Kcal 571
Zout 0,77 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.