Geroosterde groenten met hennepburgers

Ingrediënten
- 2 rode uien
- 500 g bloemkool-/broccoliroosjes
- 2 theelepels paprikapoeder
- 4 hennepburgers
- 75 ml yoghurt
- 2 knoflookteentjes
- verse koriander naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel bakolie
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 571 kcal
- Koolhydraten
- 33,1 g
- - waarvan suikers
- 14,7 g
- Vet
- 35,9 g
- - waarvan verzadigd
- 5,4 g
- Eiwit
- 20,6 g
- Vezels
- 16,3 g
- Groente
- 325 g
- Zout
- 0,77 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Spreid de bloemkool- en broccoliroosjes uit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie extra vierge en breng op smaak met paprikapoeder en peper.
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 15 minuten. Voeg de ui de laatste 5 minuten toe.
Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de hennepburgers aan beide kanten bruin.
Doe de yoghurt in een klein schaaltje en knijp hier de knoflook boven uit.
Snijd de verse koriander fijn en meng dit door de knoflook-yoghurtsaus.
Serveer de burgers met de geroosterde groenten en knoflook-yoghurtsaus.
Tip: Het is erg lekker om het gerecht te garneren met vers gehakte peterselie! Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
