Gewokte kom­kommer en tofu­blokjes

Bereiding

Pel en snipper de ui. Spoel de adukibonen af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet.

Verhit bakolie in een wok en fruit de ui.

Voeg de tofu wokblokjes en adukibonen toe en wok voor 3 minuten op middelhoog vuur.

Was de komkommer en snijd in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd in blokjes. Voeg de komkommer en champignons toe en wok vervolgens op een hoog vuur voor 2 minuten.

Breng water aan de kook voor de taugé. Blancheer de taugé door kokend water erover te gieten. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.

Snijd de bosui in ringen en voeg de helft toe, samen met de sweet chilisaus en taugé. Wok voor 2 minuten.

Serveer het wokgerecht met de overgebleven bosui.

Tip: Om de tofu krokant te krijgen, kun je de tofu in een aparte pan in ruim bakolie bakken.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 2 biologische rode uien
  • 400 g biologische adukibonen 
  • 180 g biologische tofu wokblokjes, teriyaki 
  • 1 biologische komkommer 
  • 250 g biologische kastanjechampignons 
  • 70 g biologische taugé 
  • ½ biologische bosui
  • 2 eetlepels bakolie
  • 2 eetlepels sweet chilisaus

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 35,3 g
waarvan suikers 14,9 g
Vet 30,3 g
waarvan verzadigd 4,2 g
Eiwit 26,9 g
Vezels 13,4 g
Groente 400 g
Kcal 553
Zout 1,7 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.