Gewokte kom­kommer en tofu­blokjes

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 400 g adukibonen
  • 180 g tofu wokblokjes, teriyaki
  • 1 komkommer
  • 250 g kastanjechampignons
  • 70 g taugé
  • ½ bosui
  • 2 eetlepels bakolie
  • 2 eetlepels sweet chilisaus

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
553 kcal
Koolhydraten
35,3 g
- waarvan suikers
14,9 g
Vet
30,3 g
- waarvan verzadigd
4,2 g
Eiwit
26,9 g
Vezels
13,4 g
Groente
400 g
Zout
1,7 g

Bereiding

Pel en snipper de ui. Spoel de adukibonen af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet.

Verhit bakolie in een wok en fruit de ui.

Voeg de tofu wokblokjes en adukibonen toe en wok voor 3 minuten op middelhoog vuur.

Was de komkommer en snijd in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd in blokjes. Voeg de komkommer en champignons toe en wok vervolgens op een hoog vuur voor 2 minuten.

Breng water aan de kook voor de taugé. Blancheer de taugé door kokend water erover te gieten. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.

Snijd de bosui in ringen en voeg de helft toe, samen met de sweet chilisaus en taugé. Wok voor 2 minuten.

Serveer het wokgerecht met de overgebleven bosui.

Tip: Om de tofu krokant te krijgen, kun je de tofu in een aparte pan in ruim bakolie bakken.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes