Groente ratatouille

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel de ui. Was de courgette, aubergine en tomaat. Snijd alles in dunne plakjes.

Verhit bakolie in een grillpan of een ruime (braad)pan en bak de aubergine- en courgetteplakjes totdat ze bruin kleuren en vocht afgeven. Breng op smaak met peper. Laat ze een beetje afkoelen.

Plaats alle groenteplakjes om en om dakpansgewijs in een ovenschaal.

Doe de tomatenstukjes in een kom en pers de knoflook erboven uit. Breng verder op smaak met peper en tijm.

Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en giet de tomatensaus over de groenten. Schud de schaal heen en weer zodat de saus zich verspreidt. Plaats de ovenschaal nog circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhit intussen bakolie in een koekenpan. Bestrooi de kip rijkelijk met tijm, paprikapoeder en peper en bak op een hoog vuur rondom bruin. Temper het vuur en laat de kip gaar worden in ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de dikte).

Serveer de gebakken kipdijbeenfilet met de groente ratatouille.

Tip: Heb je weinig tijd? Snijd dan alle groenten klein en roerbak met de tomatensaus gaar.

Dit is een koolhydraatarm recept. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 courgette 
  • 1 aubergine 
  • 2 romatomaten
  • 200 g tomatenstukjes met basilicum 
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 theelepels tijm 
  • 200 g kipdijbeenfilet
  • 2 eetlepels bakolie
  • paprikapoeder naar smaak
  • peper naar smaak

Koolhydraten 25 g
waarvan suikers 22 g
Vet 34 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 26 g
Vezels 8 g
Groente 420 g
Kcal 522
Zout 0,1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!