Groenteplaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schrap of schil de penen en aardperen. Snijd alles in kleine gelijke stukken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en plet fijn. Snijd de verse rozemarijn fijn.

Doe de groenten, pompoen, ui en knoflook in een kom en meng met de verse rozemarijn, olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper.

Spreid alles uit over de bakplaat en rooster 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de groenten halverwege om. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de kalfssaucijzen rondom bruin en gaar in 10 minuten.

Serveer de kalfssaucijzen met de geroosterde groenten en strooi de zadenmix erover.

Heb je een glutenallergie? Spoel de zadenmix dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Tip: Heb je nog restantjes (harde) groenten liggen? Snijd klein en leg het op de bakplaat erbij.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 250 g biologische regenboogpenen
  • 250 g biologische aardperen
  • 2 biologische uien 
  • 2 biologische knoflooktenen 
  • 5 g biologische verse rozemarijn
  • 400 g biologische pompoen
  • 2 biologische kalfssaucijzen
  • 25 g biologische zadenmix
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 39 g
waarvan suikers 12 g
Vet 31 g
waarvan verzadigd 7 g
Eiwitten 27 g
Vezels 11 g
Groente 375 g
Kcal 573
Zout 1,5 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!