Hartige cupcakes met tonijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng de meel, lijnzaad, geraspte kaas en de bakpoeder in een kom.

Smelt de boter en voeg deze samen met de eieren en de roomkaas toe.

Roer het geheel tot een dik beslag.

Schep het beslag in cupcake-vormpjes of in een ingevette Yorkshire pudding-vorm.

Bak de cupcakes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de tomaat en de lente-ui in plakjes.

Schep de tonijn in een kom en meng hem met de mayonaise, zout en peper.

Haal de cupcakes uit de oven en decoreer deze met de tomaat, tonijnsalade, lente-ui en de kappers.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 50 g amandelmeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels kruiden roomkaas
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels boter
  • 40 g geraspte belegen kaas 48+
  • 1 blikje tonijn
  • 1 lente ui
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 4 grote kappertjes
  • mespunt zout
  • snuf zwarte peper

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 3,7 g
waarvan suikers 2,6 g
Vet 26,1 g
waarvan verzadigd 10,1 g
Eiwit 18 g
Vezels 3 g
Groente 45 g
Kcal 323
Zout 1,03 g

Ingestuurd door: Fieke Dokman

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!