Hartige pannenkoek met kaas en tomaat
Ingrediënten
- 1 ei
- 200 ml halfvolle melk
- 100 g volkorenmeel
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 50 g geraspte kaas 30+
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 254,98 kcal
- Koolhydraten
- 24,8 g
- - waarvan suikers
- 6,6 g
- Vet
- 9,8 g
- - waarvan verzadigd
- 3,7 g
- Eiwit
- 14,8 g
- Vezels
- 4,4 g
- Groente
- 47 g
- Zout
- 0,46 g
Bereiding
Klop het ei samen met de melk los in een kom.
Voeg beetje bij beetje het volkorenmeel toe en meng met een garde tot een glad beslag.
Was de tomaat en snijd in dunne plakjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Giet het beslag in de pan als deze warm is en verdeel het gelijkmatig. Verdeel de tomaat, Italiaanse kruiden, geraspte kaas en de peper over de bovenkant van de pannenkoek.
Draai de pannenkoek om als de onderkant gaar is en bak ook deze kant gaar.
De Nationale Suiker Challenge gemist?
Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.