Hartige taartjes met champig­nons

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.

Snijd de champignons in kwarten, de courgette in plakjes en vervolgens in kwarten en als laatste de rode paprika in blokjes.

Smeer 6 kleine quichevormpjes in met een beetje olie. Bekleed ze met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.

Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui enkele minuten.

Voeg de champignons toe en bak al roerend bruin. Schep de courgette en paprika erdoor en bak kort mee. Voeg beetje zout en peper naar smaak toe en haal van het vuur.

Verdeel het groentemengsel over de taartjes en druk aan.

Bak de taartjes ± 15 minuten in de oven tot het deeg mooi knapperig en gaar is.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 pak volkorenbladerdeeg  (230g)
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 ui
  • 150 g champignons
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • zout en peper

Koolhydraten 9,3 g
waarvan suikers 2,2 g
Vet 9,5 g
waarvan verzadigd 4,1 g
Eiwit 2,1 g
Vezels 0,8 g
Kcal 133
Zout 0,05 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.