Hele romanesco

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Hele romanesco

Ingrediënten

  • ½ knolselderij
  • 3 eieren
  • 1 romanesco
  • 1 rode ui
  • 75 g roomkaas
  • 25 g hazelnoten
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
515 kcal
Koolhydraten
22 g
- waarvan suikers
8 g
Vet
33 g
- waarvan verzadigd
10 g
Eiwit
22 g
Vezels
18 g
Groente
300 g
Zout
1 g

Bereiding

Breng water aan de kook voor de knolselderij. Schil de knolselderij en snijd in kleine stukken. Kook de knolselderij in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en pureer de knolselderij met een staafmixer of pureestamper.

Breng water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren 8 minuten. Laat vervolgens schrikken onder de koude kraan, pel ze en verkruimel met een vork of een eiersnijder.

Breng intussen een grote pan met water aan de kook voor de romanesco. Ontdoe de romanesco van het bladgroen en kook deze in zijn geheel in circa 10-15 minuten (beet)gaar. Giet daarna het water af – vang een beetje kookvocht op - en houd warm in de pan.

Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui lichtbruin.

Smelt de roomkaas in een steelpannetje op een laag vuur en voeg een klein scheutje kookvocht van de romanesco toe zodat je een dunne saus krijgt.

Hak de hazelnoten grof.

Plaats de romanesco in een mooie schaal en schep de knolselderijpuree ernaast. Schenk de gesmolten roomkaas erover en bestrooi het gerecht met het verkruimeld ei en de hazelnoten.

Tip: In plaats van een knolselderijpuree, kun je de knolselderij ook in stukjes snijden en na het koken meebakken met de ui.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes