Kikker­erwten-saladebowl

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Menugang
Type gerecht
Kikkererwten salade bowl

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten
  • 10 g sesamzaadjes
  • 200 g wortels
  • 1 koolrabi
  • 100 g rode kool, gesneden
  • 2 theelepels gember, geraspt
  • 100 g zongedroogde tomaten-tahin
  • 5 g verse koriander
  • 1 eetlepel bakolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 50 ml water

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
570 kcal
Koolhydraten
31 g
- waarvan suikers
6 g
Vet
39 g
- waarvan verzadigd
4 g
Eiwit
16 g
Vezels
17 g
Groente
300 g
Zout
1,4 g

Bereiding

Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier.

Verhit bakolie in een grote koekenpan of wok en bak de kikkererwten rondom bruin. Temper vervolgens het vuur en bak nog 15-20 minuten op een laag vuur. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met paprikapoeder.

Heb je een glutenallergie? Spoel de sesamzaadjes af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Voeg de laatste 2 minuten de sesamzaadjes toe en bak mee.

Schil intussen de wortels en koolrabi en maal ze grof (met een keukenmachine) of snijd heel klein met een scherp mes. Was de rode kool en laat goed uitlekken. Schil de gember en rasp fijn.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de wortelrasp met de gember 1 minuut. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.

Doe de tomaten-tahin voor de dressing in een kommetje. Roer de olijfolie extra vierge en water erdoor tot een glad sausje.

Pak een mooie kom en schik hierin de wortels, rode kool en koolrabi. Druppel de dressing erover. Garneer het gerecht met de geroosterde kikkererwten, sesamzaadjes en verse koriander.

Tip: Heb je liever een warmere salade? Dan kun je alle groenten ook kort op een hoog vuur roerbakken. Ook lekker met verse limoen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes