Kikkererwtenpasta met gorgonzola

Ingrediënten
- 400 g portabella
- 400 gram kikkererwtenpasta
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode peper
- 2 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd
- 100 ml ongezoete sojadrink
- 100 g gorgonzola
- handjevol verse basilicum
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 524 kcal
- Koolhydraten
- 49,2 g
- - waarvan suikers
- 6,5 g
- Vet
- 19,8 g
- - waarvan verzadigd
- 6 g
- Eiwit
- 27,5 g
- Vezels
- 19,2 g
- Zout
- 1 g
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de portabella en rode paprika's in reepjes.
Verhit ondertussen 1 eetlepel van de olijfolie in een pan en bak de portabella’s al omscheppend op hoog vuur. Laat eerst het vocht verdampen en bak de portabella’s vervolgens snel rondom bruin.
Snijd de ui in halve ringen, de knoflook fijn en de rode peper in dunne ringetjes. Fruit ze vervolgens in de resterende olijfolie.
Roer de paprikareepjes en de portabella’s door de ui, knoflook en rode peper en bak een minuut mee.
Snijd ondertussen de gorgonzola in blokjes en de basilicum fijn.
Verwarm de sojadrink in een grote pan en voeg de gorgonzola toe. Laat de gorgonzola al roerend smelten en schep er vervolgens de portabella’s, de basilicum en de warme pasta doorheen.
Meng alles goed en laat al omscheppend warm worden.
Verdeel over vier borden en serveer meteen.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
