Kikker­erwten­pasta met gorgonzola

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de portabella en rode paprika's in reepjes.

Verhit ondertussen 1 eet van de olijfolie in een pan en bak de portabella’s al omscheppend op hoog vuur. Laat eerst het vocht verdampen en bak de portabella’s vervolgens snel rondom bruin.

Snijd de ui in halve ringen, de knoflook fijn en de rode peper in dunne ringetjes. Fruit ze vervolgens in de resterende olijfolie.

Roer de paprikareepjes en de portabella’s door de ui, knoflook en rode peper en bak een minuut mee.

Snijd ondertussen de gorgonzola in blokjes en de basilicum fijn.

Verwarm de soyadrink in een grote pan en voeg de gorgonzola toe. Laat de gorgonzola al roerend smelten en schep er vervolgens de portabella’s, de basilicum en de warme pasta doorheen.

Meng alles goed en laat al omscheppend warm worden.

Verdeel over vier borden en serveer meteen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 400 g portabella
  • 400 gram kikkererwtenpasta (Your Organic Nature)*
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd
  • 100 ml soya naturel zero sugars (Provamel)
  • 100 g gorgonzola
  • handjevol verse basilicum

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 49,2 g
waarvan suikers 6,5 g
Vet 19,8 g
waarvan verzadigd 6,0 g
Eiwit 27,5 g
Vezels 19,2 g
Kcal 524
Zout 1,0 g

Ingestuurd door: Ekoplaza / Caplan

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!