Knolselderij ovenschotel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Breng een grote pan met water aan de kook.

Schil de knolselderij, halveer deze en snijd in hele dunne plakjes. Schil ook de pastinaak en snijd in dunne plakjes. Pel de knoflook en pers uit boven de pan.

Kook de groenten 5 minuten voor. Giet daarna het water af.

Leg de pastinaak- en knolselderijplakjes in een ovenschaal (dat kan netjes dakpansgewijs, maar het mag ook rommelig) en breng op smaak met nootmuskaat en peper.

Strooi de geraspte kaas erover en bak het gerecht nog 15-20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Verwarm bakolie in een kleine koekenpan en bak de tartaartjes 2-3 minuten per kant op een middelhoog vuur. Houd de tartaartjes goed in de gaten want het is lekker als ze nog rosé van binnen zijn.

Serveer de knolselderij gratin met de tartaartjes ernaast.

Tip: Het is ook erg lekker om een roommengsel over de aardappel- en knolselderijplakjes te schenken en dat te bestrooien met geraspte kaas. Gebruik daarvoor slagroom, crème fraîche of kwark.

Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • ½ biologische knolselderij 
  • 300 g biologische pastinaak
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 2 theelepels biologische nootmuskaat 
  • 50 g biologische geraspte kaas 
  • 2 biologische rundertartaartjes
  • 1 eetlepels bakolie
  • peper naar smaak

Koolhydraten 28 g
waarvan suikers 8,5 g
Vet 30 g
waarvan verzadigd 9,5 g
Eiwit 34 g
Vezels 17 g
Groente 350 g
Kcal 554
Zout 1,1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!