Knol­selderij oven­schotel

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Knolselderij ovenschotel

Ingrediënten

  • ½ knolselderij
  • 300 g pastinaak
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 rundertartaartjes
  • 1 eetlepels bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
554 kcal
Koolhydraten
28 g
- waarvan suikers
8,5 g
Vet
30 g
- waarvan verzadigd
9,5 g
Eiwit
34 g
Vezels
17 g
Groente
350 g
Zout
1,1 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Breng een grote pan met water aan de kook.

Schil de knolselderij, halveer deze en snijd in hele dunne plakjes. Schil ook de pastinaak en snijd in dunne plakjes. Pel de knoflook en pers uit boven de pan.

Kook de groenten 5 minuten voor. Giet daarna het water af.

Leg de pastinaak- en knolselderijplakjes in een ovenschaal (dat kan netjes dakpansgewijs, maar het mag ook rommelig) en breng op smaak met nootmuskaat en peper.

Strooi de geraspte kaas erover en bak het gerecht nog 15-20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Verwarm bakolie in een kleine koekenpan en bak de tartaartjes 2-3 minuten per kant op een middelhoog vuur. Houd de tartaartjes goed in de gaten want het is lekker als ze nog rosé van binnen zijn.

Serveer de knolselderij gratin met de tartaartjes ernaast.

Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes