Kruidige bowl

Bereiding

Rasp de gember fijn en meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade.

Voeg de gehakt toe aan de marinade en zet weg.

Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.

Snipper de ui en knoflook en bak in olijfolie glazig.

Voeg het gemarineerde gehakt toe en bak 5 minuten mee.

Bak de bloemkoolrijst in een aparte pan in een paar minuten gaar.

Schep de rijst, het gehaktmengsel en de sperziebonen in een diepe kom of bord.

Serveer met de pinda’s en eventueel  wat schijfjes komkommer en koriander.

Let op: Niet alle soorten sambal oelek zijn zonder toegevoegde suikers, bekijk het etiket goed! Lees hier hoe je suiker kunt herkennen.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 200 g vegetarisch gehakt
  • 300 g bloemkoolrijst
  • 300 g sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 50 g pinda’s, ongezouten
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • Eventueel: schijfjes komkommer, verse koriander

Voor de marinade

  • 15 g verse gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels sojasaus, natriumarm
  • 1 theelepel sambal oelek, natriumarm
  • snufje peper

Koolhydraten 26,7 g
waarvan suikers 18,2 g
Vet 19 g
waarvan verzadigd 2,9 g
Eiwit 38,6 g
Vezels 19 g
Groente 350 g
Kcal 467
Zout 1,69 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.