Kruidige bowl

Ingrediënten
- 200 g vegetarisch gehakt
- 300 g bloemkoolrijst
- 300 g sperziebonen
- 2 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 50 g pinda’s, ongezouten
- 1 eetlepel milde olijfolie
- Eventueel: schijfjes komkommer, verse koriander
- 15 g verse gember
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels sojasaus, natriumarm
- 1 theelepel sambal oelek, natriumarm
- snufje peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 467 kcal
- Koolhydraten
- 26,7 g
- - waarvan suikers
- 18,2 g
- Vet
- 19 g
- - waarvan verzadigd
- 2,9 g
- Eiwit
- 38,6 g
- Vezels
- 19 g
- Groente
- 350 g
- Zout
- 1,69 g
Bereiding
Rasp de gember fijn en meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade.
Voeg de gehakt toe aan de marinade en zet weg.
Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
Snipper de ui en knoflook en bak in olijfolie glazig.
Voeg het gemarineerde gehakt toe en bak 5 minuten mee.
Bak de bloemkoolrijst in een aparte pan in een paar minuten gaar.
Schep de rijst, het gehaktmengsel en de sperziebonen in een diepe kom of bord.
Serveer met de pinda’s en eventueel wat schijfjes komkommer en koriander.
Let op: Niet alle soorten sambal oelek zijn zonder toegevoegde suikers, bekijk het etiket goed! Lees hier hoe je suiker kunt herkennen.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
