Lasagne van spitskool

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verwijder voorzichtig een aantal mooie bladeren van de spitskool (probeer daarbij de bladeren heel te houden). Je moet tenminste 2-3 lagen ermee kunnen maken.

Breng een ruime pan met water aan de kook en kook/blancheer de spitskoolbladeren circa 2 minuten. Laat daarna uitlekken in een vergiet.

Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de overgebleven spitskool klein (gebruik zoveel als je wilt).

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak het gehakt en de kleingesneden kool 5 minuten. Voeg de champignons en tomatenstukjes toe en bak 5 minuten. Roer de crème fraîche erdoor, proef en breng op smaak met zout, peper, kerriepoeder en Italiaanse kruiden.

Bouw de lasagne in een overschaal op door de saus en geblancheerde koolbladeren af te wisselen. Begin met een laagje saus. Ga zo door totdat alle ingrediënten zijn verwerkt.

Plaats de lasagne 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Tip: Het is ook erg lekker om wat geraspte kaas over de lasagne te strooien.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 biologische spitskool
  • 1 biologische ui
  • 125 g biologische champignons
  • 200 g biologische rundergehakt
  • 200 g biologische tomatenstukjes
  • 60 ml biologische crème fraîche
  • 1 eetlepel bakolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 21 g
Vet 37 g
waarvan verzadigd 15 g
Eiwit 33 g
Vezels 12 g
Groente 400 g
Kcal 576
Zout 0,5 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!