Lente­salade met groene asperges

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Lentesalade met groene asperges

Ingrediënten

  • 360 g witte bonen
  • 250 g groene asperges
  • 1 bos radijs
  • 1 krop rode eikenbladsla
  • 25 g walnoten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
539 kcal
Koolhydraten
30 g
- waarvan suikers
7 g
Vet
36 g
- waarvan verzadigd
5 g
Eiwit
16 g
Vezels
14 g
Groente
350 g
Zout
1 g

Bereiding

Spoel de witte bonen goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Was de asperges en snijd de harde onderkant eraf (circa 1 cm).

Breng water aan de kook en laat de groene asperges circa 4 minuten koken. Kook de laatste 2 minuten de witte bonen mee. Giet daarna af.

Snijd de radijsjes los van het blad. Was en snijd vervolgens in plakjes. Was de eikenbladsla en snijd klein.

Doe alles in een grote kom en hussel door elkaar. Roer de mayonaise erdoor en breng op smaak met olijfolie extra vierge en peper. Zet de salade eventueel even opzij zodat de smaken kunnen intrekken.

Hak de walnoten grof. Garneer de salade met gehakte walnoten.

Tip: Lekker met verse peterselie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes