Lentesalade met groene asperges

Bereiding

Spoel de witte bonen goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Was de asperges en snijd de harde onderkant eraf (circa 1 cm).

Breng water aan de kook en laat de groene asperges circa 4 minuten koken. Kook de laatste 2 minuten de witte bonen mee. Giet daarna af.

Snijd de radijsjes los van het blad. Was en snijd vervolgens in plakjes. Was de eikenbladsla en snijd klein.

Doe alles in een grote kom en hussel door elkaar. Roer de mayonaise erdoor en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper. Zet de salade eventueel even opzij zodat de smaken kunnen intrekken.

Heb je een glutenallergie? Was de walnoten dan af om eventuele sporen van gluten te verwijderen. 

Hak de walnoten grof. Garneer de salade met gehakte walnoten.

Tip: Lekker met verse peterselie.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 360 g witte bonen
  • 250 g groene asperges
  • 1 bos radijs
  • 1 krop rode eikenbladsla
  • 25 g walnoten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 30 g
waarvan suikers 7 g
Vet 36 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 16 g
Vezels 14 g
Groente 350 g
Kcal 539
Zout 1,0 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!