Lentestamppot

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.

Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en de sla in smalle reepjes.

Giet de gare aardappelen af en maak er met de olie en de hete bouillon een puree van.

Roer de groente en de komijn door de puree en warm het geheel goed door. 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 300 g raapsteeltjes
  • 100 g sla (alle soorten)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 ml groentebouillon*
  • 1 theelepel komijn

Koolhydraten 40,8 g
waarvan suikers 2,9 g
Vet 5,6 g
waarvan verzadigd 0,9 g
Eiwit 7,6 g
Vezels 7,7 g
Groente 200 g
Kcal 260
Zout 1 g