Nasi met omeletrolletjes
  • recipe icon Hoofdgerecht
  • time icon Bereidingstijd: 25 minuten
  • people icon Aantal personen: 4

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de rode ui, knoflook, rode peper, witte kool en prei in kleine stukjes.

Klop de eieren in een kom goed los met een vork en bak hiervan een omelet (of 2) in een zo klein mogelijke koekenpan. Doe een deksel op de pan en laat het ei op laag vuur rustig stollen.

Verhit in een wok of hapjespan een eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de nasikruiden en een klein scheutje water toe. Bak dit kort mee.

Voeg vervolgens alle groenten toe en wok op hoog vuur alles beetgaar.

Serveer de groenten samen met de rijst. Maak van de omelet kleine rolletjes en serveer bij de nasi.

Tip: maak van de nasikruiden een grote hoeveelheid en bewaar in een klein potje. Zo heb je de kruiden alvast gemixt voor de volgende keer!

Wil je meer gezonde recepten ontvangen?

Schrijf je in voor de Nationale Suiker Challenge 2020 en ontvang gratis het Suiker Challenge Magazine met nog meer heerlijke recepten!

Schrijf je in

Ingrediënten

  • 200 g zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 4 eieren
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 500 g witte kool
  • 1 prei
  • 200 g taugé

 

Voor de nasikruiden:

  • ½ theelepel koriander (poeder)
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel citroengras (gedroogd / gemalen)
  • ½ theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder

Koolhydraten 46,3 g
waarvan suikers 9,0 g
Vet 10,3 g
waarvan verzadigd 3,1 g
Eiwit 15,7 g
Vezels 7,0 g
Groente 200 g
Kcal 356
Zout 0,24 g