Nasi met omeletrolletjes

Ingrediënten
- 200 g zilvervliesrijst (ongekookt)
- 4 eieren
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 500 g witte kool
- 1 prei
- 200 g taugé
- Voor de nasikruiden: ½ theelepel koriander (poeder), ½ theelepel komijnpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel citroengras (gedroogd / gemalen), ½ theelepel kurkumapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel chilipoeder
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 356 kcal
- Koolhydraten
- 46,3 g
- - waarvan suikers
- 9 g
- Vet
- 10,3 g
- - waarvan verzadigd
- 3,1 g
- Eiwit
- 15,7 g
- Vezels
- 7 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 0,24 g
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de rode ui, knoflook, rode peper, witte kool en prei in kleine stukjes.
Klop de eieren in een kom goed los met een vork en bak hiervan een omelet (of 2) in een zo klein mogelijke koekenpan. Doe een deksel op de pan en laat het ei op laag vuur rustig stollen.
Verhit in een wok of hapjespan een eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de nasikruiden en een klein scheutje water toe. Bak dit kort mee.
Voeg vervolgens alle groenten toe en wok op hoog vuur alles beetgaar.
Serveer de groenten samen met de rijst. Maak van de omelet kleine rolletjes en serveer bij de nasi.
Tip: maak van de nasikruiden een grote hoeveelheid en bewaar in een klein potje. Zo heb je de kruiden alvast gemixt voor de volgende keer!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
