Oranje wortelsalade

Ingrediënten
- 400 g wortel
- het sap van 1 sinaasappel
- peper
- 30 g groene olijven
- 160 g feta
- handje verse munt
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 140 kcal
- Koolhydraten
- 6,3 g
- - waarvan suikers
- 3,6 g
- Vet
- 8,7 g
- - waarvan verzadigd
- 5,1 g
- Eiwit
- 7,5 g
- Vezels
- 3,6 g
- Groente
- 107 g
- Zout
- 1,71 g
Bereiding
Schil de wortelen en rasp ze boven een kom.
Snijd de sinaasappel doormidden en pers het sap uit over de geraspte wortel.
Voeg wat peper toe en meng dit door elkaar.
Snijd de olijven klein.
Snijd de feta in kleine blokjes en de munt fijn.
Roer de olijven, feta en munt door de salade.
Garneer met twee blaadjes munt.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
