Oranje wortelsa­lade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Menugang
Type gerecht
Oranje wortelsa­lade

Ingrediënten

  • 400 g wortel
  • het sap van 1 sinaasappel
  • peper
  • 30 g groene olijven
  • 160 g feta
  • handje verse munt

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
140 kcal
Koolhydraten
6,3 g
- waarvan suikers
3,6 g
Vet
8,7 g
- waarvan verzadigd
5,1 g
Eiwit
7,5 g
Vezels
3,6 g
Groente
107 g
Zout
1,71 g

Bereiding

Schil de wortelen en rasp ze boven een kom.

Snijd de sinaasappel doormidden en pers het sap uit over de geraspte wortel.

Voeg wat peper toe en meng dit door elkaar.

Snijd de olijven klein.

Snijd de feta in kleine blokjes en de munt fijn.

Roer de olijven, feta en munt door de salade.

Garneer met twee blaadjes munt.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes