Ovenbroodje met cottage cheese en cherrytomaten
Ingrediënten
- 10 g rode ui
- 2 cherrytomaten
- 40 g cottage cheese
- 1 volkoren boterham
- ½ theelepel Provençaalse kruiden
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 130 kcal
- Koolhydraten
- 16,2 g
- - waarvan suikers
- 2,9 g
- Vet
- 2,6 g
- - waarvan verzadigd
- 1,2 g
- Eiwit
- 8,7 g
- Vezels
- 3,1 g
- Groente
- 30 g
- Zout
- 0,72 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui in dunne halve ringen en halveer de cherrytomaten.
Verdeel de cottage cheese over de boterham.
Verdeel hier vervolgens de ui, cherrytomaten, Provençaalse kruiden en peper over.
Bak 10 à 12 minuten in de oven op een rooster.
Tip: Je kunt hiervoor ook koolhydraat verlaagd brood gebruiken voor een koolhydraatarme versie.
De Nationale Suiker Challenge gemist?
Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.