Pannenkoekjes van zoete aardappel met ananas

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Schil de ananas en snijd in blokjes.

Breng water aan de kook en kook de zoete aardappel in ongeveer 5 minuten gaar. Giet de zoete aardappel af en laat afkoelen.

Maak puree van de zoete aardappel met behulp van een stamper of staafmixer. Meng het ei, bakpoeder en de kaneel erdoor.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 á 3 pannenkoekjes van het beslag. Keer ze halverwege om.

Serveer de pannenkoekjes met de blokjes ananas en pompoenpitten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g zoete aardappel
  • 50 g ananas
  • 1 ei
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 4 g pompoenpitten

Koolhydraten 29,7 g
waarvan suikers 11,7 g
Vet 11,9 g
waarvan verzadigd 2,9 g
Eiwit 9 g
Vezels 4,5 g
Groente 0 g
Kcal 272
Zout 0,29 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!