Pannenkoekjes van zoete aardappel met ananas

Ingrediënten
- 100 g zoete aardappel
- 50 g ananas
- 1 ei
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- ½ eetlepel olijfolie
- 4 g pompoenpitten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 272 kcal
- Koolhydraten
- 29,7 g
- - waarvan suikers
- 11,7 g
- Vet
- 11,9 g
- - waarvan verzadigd
- 2,9 g
- Eiwit
- 9 g
- Vezels
- 4,5 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,29 g
Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Schil de ananas en snijd in blokjes.
Breng water aan de kook en kook de zoete aardappel in ongeveer 5 minuten gaar. Giet de zoete aardappel af en laat afkoelen.
Maak puree van de zoete aardappel met behulp van een stamper of staafmixer. Meng het ei, bakpoeder en de kaneel erdoor.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 á 3 pannenkoekjes van het beslag. Keer ze halverwege om.
Serveer de pannenkoekjes met de blokjes ananas en pompoenpitten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
