Pompoen- en courgette­lasagne met ricotta

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
50 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Pompoen- en courgettelasagne met ricotta

Ingrediënten

  • 350 g pompoenlasagne
  • 250 g ricotta
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • gedroogde tijm
  • peper
  • 1 courgette
  • 50 g geitenkaas
  • 40 g pijnboompitten
  • olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
297 kcal
Koolhydraten
9,2 g
- waarvan suikers
7,3 g
Vet
20,5 g
- waarvan verzadigd
10,9 g
Eiwit
18,3 g
Vezels
1,3 g
Groente
145 g
Zout
2,16 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit water in een ruime pan en kook de pompoenlasagne 5 minuten voor.

Meng in een kom de ricotta, geraspte kaas, tijm en wat peper.

Schaaf de courgette in plakken en verdeel een laagje courgette over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg daarop een laag pompoenlasagne. Besmeer dit met ricotta en herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn.

Eindig met courgetteplakken en pompoen en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met wat tijm en pijnboompitjes.

Verwarm de lasagne 30 minuten in de oven.

Serveer eventueel met een lekkere groene salade voor wat extra groenten!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes