Portobello-pizza

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Portobellopizza

Ingrediënten

  • 4 grote portobello's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 eetlepels passata di pomodoro
  • 1 theelepel oregano
  • 1 paprika
  • 1 bol mozzarella
  • 125 g cherrytomaten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
148 kcal
Koolhydraten
9,1 g
- waarvan suikers
6,2 g
Vet
8,9 g
- waarvan verzadigd
4,1 g
Eiwit
8,7 g
Vezels
3,1 g
Groente
131 g
Zout
0,16 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Borstel de portobello’s en snijd het steeltje af. Je kunt het donkere gedeelte (de sporen) eruit halen om het wat dieper te maken.

Leg de portobello's in een ovenschaal en bestrijk de randen van de portobello met olijfolie zodat ze niet zo snel verschrompelen in de oven.

Verdeel de passata over de portobello’s en bestrooi met een beetje peper, zout en oregano. Snijd de paprika, mozzarella en tomaatjes klein. Verdeel dit over de tomatensaus.

Zet de portobello's 15 minuten in de oven. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes