Portobello-pizza

Ingrediënten
- 4 grote portobello's
- 1 eetlepel olijfolie
- 8 eetlepels passata di pomodoro
- 1 theelepel oregano
- 1 paprika
- 1 bol mozzarella
- 125 g cherrytomaten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 148 kcal
- Koolhydraten
- 9,1 g
- - waarvan suikers
- 6,2 g
- Vet
- 8,9 g
- - waarvan verzadigd
- 4,1 g
- Eiwit
- 8,7 g
- Vezels
- 3,1 g
- Groente
- 131 g
- Zout
- 0,16 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Borstel de portobello’s en snijd het steeltje af. Je kunt het donkere gedeelte (de sporen) eruit halen om het wat dieper te maken.
Leg de portobello's in een ovenschaal en bestrijk de randen van de portobello met olijfolie zodat ze niet zo snel verschrompelen in de oven.
Verdeel de passata over de portobello’s en bestrooi met een beetje peper, zout en oregano. Snijd de paprika, mozzarella en tomaatjes klein. Verdeel dit over de tomatensaus.
Zet de portobello's 15 minuten in de oven.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
