Portobello pizza

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Borstel de portobello’s en snijd het steeltje af. Je kunt het donkere gedeelte (de sporen) eruit halen om het wat dieper te maken.

Leg de portobello's in een ovenschaal en bestrijk de randen van de portobello met olijfolie zodat ze niet zo snel verschrompelen in de oven.

Verdeel de passata over de portobello’s en bestrooi met een beetje peper, zout en oregano. Snijd de paprika, mozzarella en tomaatjes klein. Verdeel dit over de tomatensaus.

Zet de portobello's 15 minuten in de oven. 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 4 grote portobello's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 eetlepels passata di pomodoro
  • 1 theelepel oregano
  • 1 paprika
  • 1 bol mozzarella
  • 125 g cherrytomaten

Koolhydraten 9,1 g
waarvan suikers 6,2 g
Vet 8,9 g
waarvan verzadigd 4,1 g
Eiwit 8,7 g
Vezels 3,1 g
Groente 131 g
Kcal 148
Zout 0,16 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.