Posteleinsalade met linzen

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Posteleinsalade

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blik linzen (ca. 300 gram uitlekgewicht)
  • 200 g gegrilde paprika (pot)
  • 250 gram postelein
  • 100 gram kerstomaatjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
310 kcal
Koolhydraten
28,7 g
- waarvan suikers
7 g
Vet
12,4 g
Eiwit
15,8 g
Vezels
11,5 g
Groente
285 g
Zout
1,2 g

Bereiding

Maak het sjalotje schoon en snijd het heel fijn.

Maak een dressing van de azijn, de mosterd, de olie, het sjalotje en wat peper.

Laat de linzen uitlekken.

Snijd de paprika in smalle repen.

Was de postelein en laat de groente goed uitlekken. Was de tomaatjes en halveer ze.

Meng alles door elkaar.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes