Ratatouille met kip

Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 groene en 1 gele paprika
- 1 halve aubergine
- 1 halve courgette
- 1 teentje knoflook
- 150 gram kipfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 halve theelepel tijm
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 5 gram peterselie, selderij of bosui
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 415 kcal
- Koolhydraten
- 48,5 g
- Vet
- 9,5 g
- - waarvan verzadigd
- 2 g
- Eiwit
- 31 g
- Vezels
- 6 g
- Groente
- 250 g
- Zout
- 0,4 g
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in repen, de aubergine en de courgette in halve plakken en de knoflook in snippers.
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi met peper.
Bak de kip in de hete margarine bruin.
Voeg alle groente toe met de tijm en de tomatenblokjes. Smoor het geheel in 10 minuten gaar.
Was de peterselie en snijd het klein.
Maak de ratatouille op smaak met de peterselie en wat peper en serveer de rijst erbij.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
