Rijstwafel met makreelsalade
Ingrediënten
- 40 g makreel uit blik (in water)
- 3 takjes dille
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 theelepel kappertjes
- peper naar smaak
- 3 rijstwafels
- 70 g komkommer
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 319 kcal
- Koolhydraten
- 39,3 g
- - waarvan suikers
- 2,2 g
- Vet
- 11,9 g
- - waarvan verzadigd
- 3,6 g
- Eiwit
- 12,1 g
- Vezels
- 2,8 g
- Groente
- 73 g
- Zout
- 0,67 g
Bereiding
Laat de makreel uitlekken.
Snijd de dille fijn. Was de komkommer en snijd in plakjes.
Maak de makreel fijn met een vork en meng met de Griekse yoghurt, kappertjes en dille.
Breng op smaak met peper.
Verdeel de plakjes komkommer en makreelsalade over de rijstwafels.
Tip: Je kunt dit recept ook meteen voor 2 dagen maken.
De Nationale Suiker Challenge gemist?
Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.