Rijstwafel met makreelsalade

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
5 minuten
Menugang
Soort gerecht
Rijstwafel met makreelsalade

Ingrediënten

  • 40 g makreel uit blik (in water)
  • 3 takjes dille
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel kappertjes
  • peper naar smaak
  • 3 rijstwafels
  • 70 g komkommer

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
319 kcal
Koolhydraten
39,3 g
- waarvan suikers
2,2 g
Vet
11,9 g
- waarvan verzadigd
3,6 g
Eiwit
12,1 g
Vezels
2,8 g
Groente
73 g
Zout
0,67 g

Bereiding

Laat de makreel uitlekken.

Snijd de dille fijn. Was de komkommer en snijd in plakjes.

Maak de makreel fijn met een vork en meng met de Griekse yoghurt, kappertjes en dille.

Breng op smaak met peper.

Verdeel de plakjes komkommer en makreelsalade over de rijstwafels. 

Tip: Je kunt dit recept ook meteen voor 2 dagen maken. 

De Nationale Suiker Challenge gemist?

Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.

Doe nu mee!
Groente en fruit in de vorm van een ijsco