Salade met peer en geitenkaas

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Salade met peer en geitenkaas

Ingrediënten

  • 130 g linzen uit pot
  • 2 rijpe peren
  • 2 handjes pecannoten
  • 75 g rucola
  • 100 g geitenkaas

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
404 kcal
Koolhydraten
28,5 g
- waarvan suikers
16 g
Vet
23,4 g
- waarvan verzadigd
6,8 g
Eiwit
15,7 g
Vezels
8,2 g
Groente
40 g
Zout
0,72 g

Bereiding

Laat de linzen goed uitlekken.

Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Hak de pecannoten grof.

Doe de rucola in een grote schaal en verdeel hier de linzen, peren en pecannoten over.

Verkruimel de geitenkaas over de salade. Eet smakelijk!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes